h

PEER over Samenwerken in de Zorg

10 mei 2017

PEER over Samenwerken in de Zorg

Foto: SP

Alle belangstellenden zijn van harte welkom op zondag 25 juni

Dorpshuis De Koppelaar
De Koppel 1
Nederwetten

  • inloop      13:45
  • aanvang  14:00
  • naborrel  16:00

 

P E E R  staat voor Politiek en mEER
PEER bundelt intelligentie en creativiteit en vormt zo een denktank om onderwerpen op het snijvlak van politiek, wetenschap en samenleving een podium te geven. Het centrale thema is "vernieuwing".   

Maar PEER is meer. Het biedt ook een podium aan Nuenens cultureel talent. Dat kan zijn op het vlak van muziek, cabaret, theater, literatuur, fotografie of schilderkunst.

Peer is een initiatief van de gezamenlijke Nuenense politieke partijen.


Johan Ebberink

spreekt op 25 juni over

Samen werken in de zorg

Johan is een expert op het gebied van medezeggenschap en participatie in de zorg

Zijn boek Leem (zie beschrijving hieronder) maar ook de nota: waardigheid en trots (2015) (downloadlink) is de inspiratie voor deze middag. Gedachten hierbij zijn: Hoe kan medezeggenschap in de zorg werken? Waarin kan je participeren en waarin niet? Medezeggenschap, versterkt dat de democratie?

Het thema voor de middag: “medezeggenschap en participatie in de zorg” wordt samengevat in de pakkende titel “Samen werken aan de zorg”


Leem

Rondom de verpleegzorg heerst veel onrust. Dit boek gaat over allerlei zaken, die betrekking hebben op het wonen, de zorg en het welzijn binnen een verpleeghuis. Het bespreekt de onvermijdelijke noodzaak tot verandering. Het is geen aanklacht, maar zoekt naar samenhangende oplossingen voor de knelpunten. Als vertegenwoordiger van de cliënt en zijn mantelzorger kan en moet de cliëntenraad daarin een belangrijke rol spelen. Het boek is aanbevelenswaardig voor allen die op een of andere wijze te maken hebben met de verpleeghuiszorg, zoals mantelzorgers en naasten van de bewoners, medewerkers en leidinggevenden in de zorg. Je hoeft het boek niet van voor naar achteren te lezen. 'Shoppen' kan ook!

Bol.com / isbn 9789082683103 / € 13,50

 


Judith Tesser

is deze middag  de dagvoorzitter

Zij is zelfstandig Communicatie Regisseur in de technologiesector.


Tip Jar

verzorgt de keigave muzikale invulling.

Foto: SP

 

Als Tip Jar speelt kan je eenvoudig niet stil blijven zitten.
Hun zelfgemaakte songs hebben een uitzonderlijk karakter. De teksten zijn doorspekt met humor en de muziek is van kwalitatief zeer hoog niveau.

* Americana, alternatieve country, honky tonk van een uitzonderlijk
hoog niveau en wanneer Bart achter de toetsen plaatsneemt, bespeur je
zelfs enkele flarden barrelhouse.

* Bart de Win (gitaar, toetsen en zang), Harry Hendriks (gitaar, banjo, ukelele en mandoline) en frontdame Arianne Knegt nemen reeds geruime tijd een verdiende plaats in, in het Americanawereldje. Die wereld beperkt zich zelfs niet tot Nederland, want ook in Amerika zijn ze graag gezien.

* Arianne heeft niet alleen een enorme uitstraling, maar bezit bovendien een zeer knappe, heldere stem. Voeg daarbij Bart en Harry, beiden rasmuzikanten en een heerlijk middagje Americana was een feit.

* Vocaal is het trio echt heel sterk. Dat uit zich vooral in de samenzang.

Kijk alvast eens op hun website: http://www.tipjar.nl/ en beluister daar enkele songs. Of klik op de video hieronder


Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier