h

Nieuws uit 2015

22 december 2015

Eindhovense ondernemers tevreden met plan voor detailhandel van SP wethouder Van Kaathoven

De Eindhovense ondernemers zijn erg tevreden met de aangenomen detailhandelnota die SP wethouder Bianca van Kaathoven heeft opgesteld. In de detailhandelnota wordt beschreven hoe de gemeente het beleid rondom de detailhandel vormgeeft dat ze de komende jaren willen gaan uitvoeren. In het plan staat beschreven hoe de bestaande structuur in de wijken wordt beschermd. Door het bouwen van op zichzelf staande grote supermarkten te voorkomen op plekken buiten de bestaande aangewezen plekken wordt de bestaande detailhandel ondersteund doordat de vraag voor detailhandel in deze gebieden wordt ondersteund.

Lees verder
21 december 2015

Woonvisie vastgesteld door gemeenteraad: SP maakt zich hard voor sociale huursector

Eindhoven kan weer jaren vooruit. De Eindhovense Woonvisie is op 15 december door de gemeenteraad vastgesteld. Dit houdt in dat Eindhoven nu een nieuwe koers heeft waarop we de komende 15 jaar kunnen varen. Deze visie is de basis voor de jaarlijkse prestatieafspraken met de woningcorporaties en de komende bouw- en duurzaamheidsopgaven. Als SP hebben we ons hard gemaakt voor de sociale huursector. Het is bekend dat wachtlijsten bij de woningcorporaties oplopen en dat je door middel van loting vrijwel niet aan de beurt komt. (‘kansrijk huren’ heet dat dan). We pleitten voor een stop op de verkoop van de twee goedkoopste klassen sociale huurwoningen.

Lees verder
21 december 2015

Gemeenteraad Eindhoven besluit Brainport Industries Campus te laten ontwikkelen nabij Eindhoven Airport

Aan het einde van dit jaar worden er vele grote dossiers besproken en besloten in de gemeenteraad. Zo ook die van het Brainport Industries Campus (BIC). De raad heeft besloten om dit campus te laten ontwikkelen in het gebied Landelijk Strijp, nabij Eindhoven Airport. De campus moet een enorme impuls geven aan de hightech maakindustrie, wat moet zorgen voor het aantrekken van bedrijven naar deze regio, het aantrekken van meer werkgelegenheid én het realiseren van evolutie in de technologie die de mensheid kan dienen.

Lees verder
21 december 2015

SP wethouder Jannie Visscher verdient dikke pluim voor plan (ver)bouw Eindhovense scholen

Foto: onbekend

Het voorstel van SP wethouder Jannie Visscher waarme de huisvesting van Eindhovense scholen voor de komende 20 jaar geregeld wordt, werd vanuit de raadszaal met applaus ontvangen. De gemeenteraad stemt unaniem in met het voorstel voor het Integrale Huisvestingsplan van SP-wethouder Jannie Visscher. In dit plan beschrijft Visscher hoe de bouw en verbouw van de Eindhovense scholen in het voortgezet en primair onderwijs de komende 20 jaar aangepakt kan worden. Er is hard aan gewerkt om dit voorstel aan de raad voor te kunnen leggen. Alle partijen zijn Wethouder Visscher daar zeer erkentelijk voor. Visscher oogstte luid applaus vanuit de raad.

Lees verder
19 december 2015

Eindhoven experimenteert met versoepelde regels voor bijstand

Foto: loesje / www.loesje.nl

De gemeenteraad van Eindhoven besloot begin december om te kiezen voor een vriendelijkere benadering van bijstandsgerechtigden. Na jaren van strenger beleid rondom het afgeven van bijstand en vastleggen in de Participatiewet van de plicht om een tegenprestatie te leveren voor het ontvangen van een bijstand, besloten enkele gemeenten in Nederland, waaronder de gemeenteraad van Eindhoven om deze trend om te buigen naar een vriendelijkere.

Lees verder
7 december 2015

Burgerparticipatie met het nieuwe programma waarschijnlijk beter geborgd

Foto: Sociocratisch Centrum / jradvies.com

De Eindhovense gemeenteraad heeft het Programma Inwoners- en Overheidsparticipatie vastgesteld. Dit is een vervolg op de Koers Burgerparticipatie, waarin staat beschreven hoe de gemeente in de stad met inwoners samenwerkt aan initiatieven. Hierin staat hoe samenspraak- en inspraakprocessen georganiseerd wordt, bijvoorbeeld bij een bestemmingsplanwijziging. De SP heeft het idee dat het programma heel goed kan werken en gaat dit goed in de gaten houden. De nieuwe insteek geeft meer zeggenschap van bewoners van de stad óver de stad en over de eigen leefomgeving. Daarnaast creëer je als gemeente draagvlak voor de te nemen besluiten. Een ‘win-win situatie’, zogezegd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier