h

Verkiezingen 15 mrt 2017

1 april 2017

Verkiezingen 15 mrt 2017

Hoewel in Nuenen de verkiezingen een iets beter resultaat opleverden dan in de omliggende gemeenten vonden we het toch erg teleurstellend dat de SP niet heeft kunnen profiteren van de teruggang van de PvdA.

Aan de inzet van de Nuenense SP heeft het in ieder geval niet gelegen. De afgelopen maanden zijn er duizenden magazines van het Nationaal Zorgfonds verspreid. Er hebben zich in Nuenen enkele honderden ingeschreven als sympathisant. En tijdens de verkiezingstijd is de ouderenkrant verspreid bij de oudere bewoners in Nuenen c.a.. Daarnaast zijn bij alle inwoners van Nuenen in de laatste drie dagen voor de verkiezingen zogenaamde laatste dag folders verspreid. En dan hebben we ook nog mee gedaan aan Superzaterdagen in Son en Breugel, Best, Eindhoven en uiteraard in Nuenen. Ik wil hier dan ook alle leden die zich zo ingezet hebben van harte bedanken. In het bijzonder wil ik hier toch wel noemen Jan van der Putten en Leo Hoogeveen samen wel zo’n tweeduizend folders hebben verspreid.

Nog niet aangemeld? Doe het dan nu via:  http://nationaalzorgfonds.nl/

Maar:
Als totaal heeft links niet kunnen profiteren van de afkeer van het desastreuze neo-liberale beleid van de afgelopen jaren. Denk aan asociale maatregelen als de verhuurderheffing, het sluiten van verpleeghuizen, naar huis sturen van 60.000 thuishulpen, een pensioenleeftijd van 67 die doorgroeit naar 71 en je weet waarover we het hebben. De afgelopen jaren is de kloof tussen arm en rijk alleen maar toegenomen. Als de laagstbetaalden er 3% bij krijgen en de hoogst betaalden maar 0,5 % dan klinkt dat eerlijk maar betekent het in werkelijkheid dat een thuishulp er € 33,- per maand bijkrijgt en een bankdirecteur € 50,-

Dus:
Is het nu de tijd om te laten zien dat het anders kan en anders moet. Tijdens de regiobijeenkomst op 8 mei zal het bestuur daarover het nodige zeggen. Op die bijeenkomst, die deze keer in Nuenen is, zal ook de partijsecretaris Hans van Heijningen aanwezig zijn.

Maar we zullen zelf als afdeling Nuenen ook aan de slag moeten. Het is tijd voor verandering. Kom dus naar de ledenvergadering, de superzaterdag en de gemeenteraadsvergadering.

Bas Smouter

Voorzitter afd Nuenen

Reactie toevoegen

U bent hier