h

Buurten voor het Nationaal Zorgfonds

29 oktober 2016

Buurten voor het Nationaal Zorgfonds

Foto: Bas Smouter

Vandaag zijn we weer wezen buurten in de buurt om sympathisanten te werven voor het nationaal zorgfonds. Altijd weer is het opvallend hoeveel verhalen je hoort van mensen die zelf ervaren hoe ze klem lopen met de kosten die de zorg vandaag de dag met zich meebrengt.

Een meneer vertelde dat hij vorig jaar twee operaties zelf moest betalen omdat zijn aanvullende verzekering dat nou net niet vergoedde. Een mevrouw liet weten dat ze aanzienlijk meer kosten kwijt is sinds de WMO door de gemeente wordt geregeld.

Gek eigenlijk want je kiest er toch niet voor om ziek te worden. En hoe kan je vooraf weten welke aandoeningen je krijgt zodat je de juiste verzekering afsluit.

Iedereen die we spraken is het er eigenlijk wel over eens: Dat Nationaal Zorgfonds moet er gewoon komen.

Reactie toevoegen

U bent hier