h

Álle Eindhovense risicojongeren verdienen een goede aanpak!

26 maart 2009

Álle Eindhovense risicojongeren verdienen een goede aanpak!

De afgelopen jaren is gebleken dat er onder andere in Eindhoven, problemen ontstaan met delen van de Marokkaanse jeugd. De SP vindt het een goed idee als daar dan een plan van aanpak op gemaakt wordt. Het is belangrijk dat jongeren op het rechte pad komen en deze jongeren verdienen een kans in de Eindhovense samenleving.

Op 10 februari werd in de raadscommissie Jeugd, Gezin, Onderwijs, Cultuur en Sport gesproken over het plan van aanpak Marokkaanse risicojeugd. Tijdens deze discussie heeft de SP zich al zeer kritisch uitgelaten over het plan van aanpak Marokkaanse risicojeugd.

De SP was erg kritisch, maar niet omdat zij vond dat het plan niet goed is. De SP was erg kritisch, omdat de financiële paragraaf niet goed was. Er werd geschoven met allerlei potjes en uiteindelijk zou het plan méér kosten dan de in eerste instantie €220.000. Daarnaast zou dit geld moeten komen uit de aanpak van de Eindhovense risicojeugd. In dit potje zit maar €150.000. Dat betekent, dat er, met een overschrijding van €70.000, geen geld meer is voor de aanpak van Eindhovense risicojeugd. De negen miljoen waar de wethouder in het artikel in het Eindhovens Dagblad van 25 maart over spreekt, zijn niet voor de aanpak van risicojeugd, maar voor alles wat valt binnen het domein ‘jeugd’. Er is één potje voor de risicojeugd en dat is dus €150.000.

De SP vindt dat wanneer er problemen ontstaan in Eindhoven, die aangepakt moeten worden. Maar dat betekent niet, dat de SP vindt dat de problemen aangepakt moeten worden, ten koste van de problemen van andere risicojongeren in Eindhoven. Je gooit hier het ene gat met het andere dicht. Er wordt namelijk de komende drie jaar niets gedaan voor de Eindhovense risicojeugd, omdat alle financiën naar de aanpak van de Marokkaanse risicojeugd gaan. Daarmee vraag je om problemen, namelijk dat er over drie jaar een andere groep risicojongeren problemen veroorzaken.

De SP vindt daarom dat er wel ingespeeld moet worden op problemen met de Marokkaanse risicojongeren uit de Eindhovense samenleving, maar dat dit nooit ten koste van een andere groep risicojongeren mag gaan. Alle jongeren in Eindhoven verdienen een kans en daarom moet er aandacht zijn voor de aanpak van risicojeugd in Eindhoven, met extra onderdelen voor de aanpak van Marokkaanse risicojongeren.

Bianca van Kaathoven
Raadslid SP Eindhoven

SP zeer kritisch over voorgestelde Marokkanenaanpak
Investeer in Eindhovense risicojeugd

U bent hier