h

Investeer in Eindhovense risicojeugd

25 maart 2009

Investeer in Eindhovense risicojeugd

De SP heeft tijdens de raadsvergadering van 17 maart een actuele motie ingediend over de financiering van 'Plan van aanpak Marokkaanse risicojongeren tot 23 jaar'. In de motie staat dat de SP de uitgaven op wil schorten omdat er geen goede financiële paragraaf is. Dit komt onder andere doordat er nog geld van het Rijk moet komen.

In het plan staat dat al het geld voor de aanpak van de Eindhovense risicojeugd in het 'Plan van Marokkaanse risicojongeren' gaat zitten. Dit betekent dat er de komende drie jaar geen geld is voor de overige Eindhovense risicojeugd.

De SP vindt dit een slecht idee. Het 'Plan van aanpak' is een goed plan, maar de SP wil niet dat er daardoor geen geld meer wordt gestoken in de rest van de Eindhovense risicojeugd. Je moet niet nu een gat dichtgooien, terwijl je een ander gat graaft. De SP wil niet dat over drie jaar er een andere risicogroep in Eindhoven opduikt. Als je de lange termijn goed in de gaten wilt houden investeer je in de Eindhovense risicojeugd in het algemeen en leg je accenten bij de Marokkaanse risicojeugd. Op die manier voorkom je dat de ene groep aangepakt wordt ten koste van een andere.

Naar aanleiding van de motie heeft wethouder Mittendorff (CDA) laten weten dat het begin april duidelijk zal zijn welke financiële injecties de gemeente Eindhoven krijgt en welke voor deze aanpak kunnen zijn. Daarom heeft de SP de motie aangehouden en zullen wij heel kritisch volgen waar de financiën heengaan en of het mogelijk is om de risicogroep Eindhovense Jeugd aan te pakken en het 'Plan van aanpak Marokkaanse risicojongeren' uit te voeren.

Bianca van Kaathoven
SP raadslid

SP zeer kritisch over voorgestelde Marokkanenaanpak

U bent hier