h

Gezamenlijk vervoer naar TTIP demonstratie 10 oktober Amsterdam

5 oktober 2015

Gezamenlijk vervoer naar TTIP demonstratie 10 oktober Amsterdam

Er is op zaterdag 10 oktober een demonstratie tegen het Transatlantisch handelsverdrag TTIP. Dit verdrag gaat vooral over standaarden voor diverse materiële en immateriële zaken, zoals het arbeidsrecht, de omgang met gevaarlijke stoffen, het voorzorgsbeginsel, dierenwelzijn, antirookcampagnes en het boren naar schaliegas. Dit zijn slechts voorbeelden in een lange lijst.

Als er tussen de EU en de VS verschillen bestaan tussen deze standaarden, wordt de resulterende standaard vastgesteld op of dichtbij het slechtste van beide (wat ook de VS-standaard kan zijn). Geschillen worden voorgelegd aan een niet-openbaar arbitragetrio, die (buiten de gebruikelijke organen van de rechtstaat om) miljardenclaims moeten beoordelen. Bekijk voor meer informatie Zie www.stopttip.nl.

Er wordt vanuit Eindhoven, door FNV en Milieudefensie, collectief vervoer verzorgd. Er zijn drie mogelijkheden:

  1. Ben je lid van het FNV? Meld je voor 5 oktober aan via de website van het FNV. Je kan je hiervoor aanmelden zolang er plaatsen zijn.
  2. Milieudefensie Eindhoven biedt een retour aan voor €10. Meld je aan voor woensdag 7 oktober. De kaartjes moeten vooraf betaald worden op NL74INGB0001697740 ten name van dhr. BJM Gerard te Eindhoven, onder vermelding van “TTIP-demo” en van naam en emailadres. Stuur ook even een mailtje naar bjmgerard@gmail.com met je naam, adres, woonplaats, postcode, telefoonnummer en emailadres. Milieudefensie Eindhoven schaft een of meerdere digitale groepsvervoerkaarten bij de NS aan. De individuele deelnemers aan de groep ontvangen hun e-ticket digitaal en moeten dit daarna nog zelf invullen en uitprinten. Noteer als doel van de reis “TTIP-demonstratie” en, indien daarom gevraagd wordt, als reisleider ondergetekende. Ik streef ernaar dat de e-tickets op donderdag 8 oktober binnenvallen.
  3. Je kan in oktober bij NS op twee dagen gratis met iemand anders kan meereizen die een kaartje heeft gekocht. Als twee mensen samen heen- en terugreizen, en één van beide heeft een dalurenkaart en de ander een gratis meereis-kaart werkt deze constructie ook. Een retour kost dan per persoon ruim €11. Dat is iets meer dan bij Milieudefensie, maar het is wel een stuk simpeler.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Bernard Gerard, secretaris van Milieudefentie Eindhoven, via bjmgerard@gmail.com of eventueel via 040-2454879

Het laatste nieuws m.b.t. Eindhoven en omstreken kun je vinden op www.bjmgerard.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier