h

SP komt op voor seksuele diversiteit op Roze Zaterdag

7 juli 2014

SP komt op voor seksuele diversiteit op Roze Zaterdag

Op zaterdag 5 juli 2014 kleurde Eindhoven roze: het hele stadscentrum stond in het teken van Roze Zaterdag. Het was goed te merken dat diversiteit leeft in Eindhoven. Iedereen kon zichzelf zijn. Dat geeft een kleurrijke stad met gevarieerde activiteiten. Dat Roze Zaterdag naar Eindhoven is gekomen, is in Eindhoven mede te danken aan de SP.

Bianca van Kaathoven heeft zich, toen ze nog raadslid was samen met Tom van de Nieuwenhuizen (GroenLinks) en Rogier Verkroost (D66) ingezet om de Roze Zaterdag naar Eindhoven te halen. Burgemeester Rob van Gijzel opende Roze Zaterdag. De wethouders Bianca van Kaathoven en Jannie Visscher hebben een prijs uitgereikt van de Onderwijsalliantie voor Seksuele Diversiteit voor projecten die zich bezighouden met emancipatie en acceptatie van homoseksualiteit op scholen, door hierover met kinderen in gesprek te gaan.

Even later waren beide wethouders gewoon in gesprek met de bezoekers van de informatiemarkt in de SP stand.

De SP heeft een landelijk netwerk "Rood voor Roze" Zij maken de strijd voor sociale acceptatie en gelijkwaardigheid zichtbaar. Als enige politieke partij liep de SP ook in Eindhoven mee in de parade.  Het is goed om te laten zien dat juist in de politiek zich mensen hard maken voor diversiteit.

Hoe gemoedelijk het er in Eindhoven ook aan toeging, dit is niet altijd zo. De SP vecht al jaren voor gelijkwaardigheid en tegen discriminatie. Geweld tegen homo's, discriminatie op scholen, weigerambtenaren en het weren van homoseksuele leraren: het zijn onacceptabele praktijken voor de SP.

Solidariteit betekent voor ons: insluiting in plaats van uitsluiting. Gelijke rechten voor iedereen. Onderlinge verbondenheid in plaats van afzijdigheid. De emancipatie van lesbo's, homo's, biseksuelen en transgenders is nog lang niet voltooid. Heteroseksualiteit blijft in brede kring de norm.

Seksualiteit en seksueel anders zijn, het zijn zaken waar veel mensen moeilijk over kunnen praten. Solidariteit betekent daarom ook: samen - hetero en homo, man en vrouw, wit en zwart - de strijd aangaan tegen geweld, uitsluiting, discriminatie en voor een samenleving waarin diversiteit de norm is. In Eindhoven kon je zien wat voor een geweldige energie en culturele rijkdom het geeft als dit lukt.

De SP strijd voor solidariteit, niet alleen in Nederland, maar overal in de wereld. Dat lieten we zien in de stand. Bezoekers konden meer lezen over onze activiteiten in de flyer "Rood voor Roze". Veel bezoekers van de informatiemarkt lieten weten blij te zijn met positieve aandacht ook vanuit de politiek.

Reactie toevoegen

U bent hier