h

Actiecomité Huuralarm haalt handtekeningen op tegen huurexplosie

4 juni 2014

Actiecomité Huuralarm haalt handtekeningen op tegen huurexplosie

Het Actiecomité Huuralarm Eindhoven reisde met 5 man af naar de dinsdagmarkt in het centrum om handtekeningen op te halen voor de petitie Stop de Huurexplosie. Op deze zonnige middag zijn er vele goede gesprekken gevoerd en heeft het Actiecomité ruim 80 handtekeningen opgehaald.

In eerste instantie wilden we op de rand van de markt gaan staan, maar zelfs dat mocht niet van enkele dienders. Daarmee verhuisden we al snel naar het plein bij het VVV-kantoor. Dat weerhield mensen er niet van om ons te vinden. Enkele ondertekenaars waren speciaal naar ons op zoek, omdat ze in de krant lazen en op de radio hoorden dat we deze petitie hielden. Ook hebben mensen online getekend.

Velen wilden dan ook graag tekenen voor een inflatievolgend huurbeleid en voor investeringen in betaalbare huurwoningen, in plaats van de kaalslag die nu plaatsvindt. Terecht dat men zich hiervoor in wil zetten, want de verhalen liegen er niet om. Enkele huurders kunnen maar net het hoofd boven water houden, sommigen staan al behoorlijk lang op wachtlijsten om in aanmerking te komen voor een betaalbare woning en een enkeling is zelfs naar Duitsland verhuisd. Gewoonweg, omdat de huurwoningen er 30% goedkoper zijn.

Een aantal mensen waren zelfs zo enthousiast dat ze met het Actiecomité Huuralarm mee wilden doen en namen de petitielijsten in handen en vroegen vervolgens voorbijgangers om ook hun handtekening te zetten. Deze mensen en enkele anderen wilden hele lijsten meenemen om deze door collega’s, buren en vrienden te laten ondertekenen.

Het Actiecomité merkte aan alle kanten dat deze petitie erg veel respons krijgt. Uiteraard leeft dit heel erg onder de mensen. We gaan hier zeker vaak mee aan de slag.
Ben je ook zo enthousiast geworden? Zoek ons dan op via Facebook en Twitter en laat een berichtje achter of spreek ons op straat aan. Eens per maand komen we bij elkaar om onze activiteiten te bespreken. Sluit je hierbij aan en doe mee!

Zet ook je handtekening digitaal:
http://petities.nl/petitie/stop-de-huurexplosie

Actiecomité Huuralarm Eindhoven

Reactie toevoegen

U bent hier