h

Eerste informatieronde levert duidelijke beelden op

31 maart 2014

Eerste informatieronde levert duidelijke beelden op

Informateur Han Noten heeft dit weekend uitgebreid (1 à 1,5 uur) met alle fractievoorzitters gesproken. "Het waren prettige gesprekken. Ik heb in alle openheid de situatie kunnen verkennen."

Hij heeft de mensen onder andere gevraagd hoe zij terugkijken op de afgelopen raadsperiode.

"Het is mij opgevallen dat nagenoeg alle partijen te spreken zijn over de afgelopen periode. Ze zijn er trots op hoe de raadsleden zowel met elkaar als met het college zijn omgegaan.

Hoewel het besef er is dat daardoor de politieke scherpte in het debat wel eens ontbrak, vindt men dat deze manier van omgaan met elkaar de stad ten goede is gekomen."

Vooruitblikkend geven de fracties aan dat zij duidelijk beseffen dat de transitie nog niet is afgerond en dat er een spannende tijd aan zit te komen.

De ontwikkeling van de stad en de ambities moeten daarbij in balans zijn. Daarbij zijn de zorg en de wens geuit om de meest kwetsbaren op een goede manier bij de stad te blijven betrekken.

Vervolg Volgend weekend spreekt Han nogmaals met alle fracties. Daarna wil hij de tussenstand met de raad, die hij ziet als zijn opdrachtgever, in alle openheid delen.

Reactie toevoegen

U bent hier