h

Onze kandidaten - 6. Marcel Lathouwers

8 februari 2014

Onze kandidaten - 6. Marcel Lathouwers

Ik ben Marcel Lathouwers, 29 jaar en woon samen met Corina. Tijdens mijn schoolperiode heb ik mezelf opgeleid tot detailhandelsondernemer. Ook heb ik de hogeschoolopleiding Social Work gevolgd. Ik heb bij verschillende bedrijven en instellingen gewerkt. Als stagiair/werknemer bij zorginstellingen, fabrieken en in de detailhandel.

In mijn vrije tijd doe ik veel voor de SP en vind het verder leuk om een gezelschapsspel te spelen. Het is ook zeer ontspannend om af en toe een goed boek erbij te pakken, het liefst de wat zwaardere literatuur en informatieve lectuur. Ik fitness om fit te zijn.

Ruim zeven jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de SP. In die tijd kwam ik erachter hoe de wereld in elkaar stak, hoe school- en zorginstellingen afhankelijk zijn van de waan van de politiek en hoe je daar zelf wat aan kunt doen. Samen met een andere jongen heb ik in Maastricht een jongerenafdeling van de SP opgebouwd. In studentenstad Maastricht kon een actieve ROOD-groep niet uitblijven.

Na twee jaar ben ik terug naar mijn geboortegrond verhuisd en heb me aangesloten bij de Eindhovense SP-afdeling. Eerst als actieveling bij ROOD, waar we studentenhuisvesting, huisjesmelkers en onderwijs op de agenda hadden staan. Vervolgens bij het bestuur en als actieveling bij de Kerngroep. Dit is een groep actieve tot superactieve leden waarin thema’s worden belicht en acties bedacht en ondernomen. Het is heerlijk om mee te werken aan een gezonde, actieve afdeling voor een mooier en socialer Eindhoven.

Mijn hoofdtaak ligt bij Ruimte en Vastgoed. Ik neem sinds 2010 deel aan deze raadscommissie, waarbij ik me heb beziggehouden met de openbare ruimte, het buitengebied tussen Eindhoven en Helmond, met de sociale huursector, met Samenspraak en met gemeentelijk vastgoed (o.a. de buurthuizen).

In en buiten de raad blijf ik me inzetten voor een democratischer Eindhoven. Als je kijkt naar de zeggenschap van mensen over hun eigen bestaan, over de woning waarin ze wonen, over het werk wat ze verrichten en de zorg die we samen organiseren, dan is er nog een hele slag te slaan. Ons verkiezingsprogramma Sociaal Investeren onderschrijf ik daarom in zijn geheel.

Als lid van Platform 10 Geboden voor Eindhoven Airport en Actiecomité Huuralarm Eindhoven maak ik een democratischer samenleving eveneens mogelijk.

Prettig leven en jezelf hierin kunnen ontplooien zijn niet alleen rechten van de individuele mens. Een fijn klimaat creëren en zelfontplooiing mogelijk maken zijn ook plichten van de gemeente, de maatschappelijke instellingen en de profit-organisaties.

Hoe kun je op een andere manier een socialer en democratischer leven beter organiseren, dan samen met de mensen om wie het gaat? Hoe kun je op een andere manier streven naar werkelijke vrijheden? Dat gaat niet! Daar moet je samen hard aan werken. Een stem op de SP is de eerste stap.

Reactie toevoegen

U bent hier