h

Onze kandidaten - 8. Patrick van der Voort

30 januari 2014

Onze kandidaten - 8. Patrick van der Voort

Mijn naam is Patrick van der Voort, ik ben 58 jaar, socialist en al vele tientallen jaren Eindhovenaar. Met mijn partner en 3 kinderen woon ik in Stratum. Wat mij betreft het mooiste stadsdeel van Eindhoven.

Met de stichting Kleurrijke Stad werk ik aan het verbinden van Eindhovenaren van diverse afkomst, leeftijd en cultuur. Ik maak ontmoeting en kennismaking mogelijk tussen groepen mensen en laat hen genieten van de rijkdom aan culturen en talenten van onze stad.

Ik vind het leuk en spannend om uitdagingen aan te gaan, onderdeel te zijn van verandering, verbinding te leggen, verantwoordelijkheid te nemen en structuur te bieden. Naast mijn gezin en werk bij Kleurrijke Stad, ben ik al jarenlang vrijwilliger bij voetbalclub RPC en help ik mee in mijn eigen buurt.

Vanaf ongeveer 2004 ben ik lid van de SP. Na enkele jaren partijloos te zijn geweest, was de SP voor mij als socialist de enig juiste keus. Daarvoor was ik vanaf mijn 19e, politiek actief geweest in de Socialistische Arbeiders Partij. Ik ben nog niet heel actief geweest in de partij maar na ruim 20 jaar word ik weer politiek actief en sta ik op plaats 8 op de verkiezingslijst.

Als socialist sta ik voor een sociale samenleving waar de mens centraal staat. Een samenleving stevig gebouwd op solidariteit, gelijkwaardigheid en respect voor wat leeft en groeit. Ik sta net als alle SP-ers in Eindhoven achter Sociaal Investeren. Een duidelijk andere politieke koers in Eindhoven waar ik mij als socialist sterk voor maak. Voor meer en betaalbare opvang, zorg en welzijn. Voor het scheppen van echte banen en met maatregelen om inkomsten te generen waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen.

Als socialist maak ik me sterk om samen met anderen het verzet tegen de bezuinigingen te organiseren. Samen kunnen we ons verzetten tegen deze bezuinigingslogica en ook anderen met onze argumenten actief betrekken. Samen kunnen we onze stem laten horen dat wij onze zorg, welvaart en welzijn niet zomaar zullen afgeven voor winstmaximalisatie van multinationals en zakkenvullende directeuren en commissarissen.

Als socialist maak ik het verschil en ben ik nodig om andere linkse politieke partijen bij de les te houden en hen te overtuigen te kiezen voor een consequent sociaal en solidair beleid in onze stad.

Als socialist sta ik voor bevordering van de leefbaarheid van onze wijken en voor het transparant en tijdig informeren van de bewoners. Zodat zij enthousiast en gemotiveerd worden om actief betrokken te zijn voor een stad waar de mensen centraal staan en de bewoners zich voor elkaar inzetten. Voor een stad waar we gezamenlijk optrekken tegen de landelijke bezuinigingen en de neo-liberale graaizucht en ontmenselijking.

Reactie toevoegen

U bent hier