h

Onderwijsdebat

26 augustus 2012

Onderwijsdebat

Afgelopen donderdag werd er tijdens de studentenintro van de Fontys, Design Academy en TU/e op het 18 Septemberplein een onderwijsdebat georganiseerd.

Studenten gingen op deze dag langs vijf verschillende Eindhovense pleinen waar ze kennismaakten met de stad en met haar verenigingen. Daarnaast konden ze ook kennismaken met zaken die op hun afkomen tijdens een studie aan de hogeschool, academie of de universiteit. Maar ook de Haagse politiek rond het onderwijs. In het kader van de verkiezingscampagne werd een debat georganiseerd waarin politici hun standpunten ten gehore brachten. Hoofdthema was natuurlijk het hoger onderwijs. ROOD, de jongeren van de SP, er op uit om de nieuwe studenten te ontmoeten.

Het tomatenijs liep goed op deze warme dag
Het tomatenijs liep goed op deze warme dag

Tijdens deze warme zomerdag stond ROOD met de welbekende ijscokar tomatenijsjes uit te delen. Na een eerst, wat onzeker, proeven viel deze toch in de smaak. Naast de ijscokar stond ROOD met het spel 'Rechtse Ballen Gooien', dat veel aandacht trok.

Rechtse Ballen Gooien
Rechtse Ballen Gooien

De jongens en meisjes konden met de SP-strandbal de zes blikken, met foto's van de bekende VVD'ers erop, omver gooien. '3 x gooien altijd prijs' werd dan ook goed benut. Zodoende konden de kersverse studenten hun frusteratie uiten én tegelijk een leuke strandbal of frisbee uitzoeken als prijs. Het plein kleurde de hele dag rood van deze zomerse prijzen.

Het was druk bij het 'Rechtse Ballen Gooien'
Het was druk bij het 'Rechtse Ballen Gooien'

Omdat er op deze dag in de Tweede Kamer werd gedebatteerd over de beruchte langstudeerdersboete moest SP'er Jasper van Dijk een bezoek aan de Eindhovense introductie helaas afzeggen. ROOD bestuurslid Marc Smits, die ter plaatse was, viel voor Jasper in en wist de SP standpunten heel goed te verwoorden.

Altijd lekker
Altijd lekker

Kijk ook even op de site van de Eindhovense afdeling van ROOD: www.rood.eindhoven.sp.nl
Voor meer info over onderwijs en de langstudeerdersboete, kijk op: www.sp.nl/onderwijs

Frisbee en ijs, een veel geziene combinatie
Frisbee en ijs, een veel geziene combinatie

Marcel Lathouwers
ROOD Eindhoven

U bent hier