h

Verkeer bloedlink? Maar je kan een App downloaden!

11 juni 2012

Verkeer bloedlink? Maar je kan een App downloaden!

Op 7 juni werd door Bewonersbelangen Kruisstraat/Woenselse Markt (SBW) een enquête gepresenteerd over wat de bewoners en bezoekers nu vinden van de nieuwe Kruisstraat. De gemeente heeft hier de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in vernieuwing en verfraaiing van het straatbeeld.

Daarnaast zijn er ingrepen in de infrastructuur uitgevoerd, die tot doel hebben de verbetering van de verkeersveiligheid - met name voor fietsers.

De afgelopen maanden is er door de bewoners en winkeliers al diverse malen bij de gemeente aangeklopt om hen te wijzen op de onveilige situatie die is ontstaan ná de ingrepen. Zonder resultaat. Ambtenaren van de gemeente Eindhoven laten de voorstellen - volgens bewonersbelangen - verdwijnen en kijken alleen naar dat wat hen het beste uit komt.

De vernieuwde Kruisstraat op zondag
De vernieuwde Kruisstraat op zondag

Uit het onderzoek dat door SBW is uitgevoerd blijkt onder andere dat de veranderingen als het gaat om het uiterlijk als zeer positief worden ervaren. Hier heeft de gemeente duidelijk iets goeds neergezet.

Maar als het gaat om de verkeersveiligheid slaat de toon duidelijk om. De onduidelijke verkeerssituatie leidt dagelijks tot zeer gevaarlijke situaties. Automobilisten weten nauwelijks waar ze geacht worden te rijden. Fietsers vliegen - al dan niet gedwongen - van links naar rechts door de straat en op een drukke zaterdag oogt de Kruisstraat chaotisch en bepaald niet veilig.

Ondanks de kritiek én voorstellen van SWB lijkt er niets te veranderen. De belangenorganisatie vindt het tijd dat de politiek zich hierover uit gaat spreken. De SP staat ook hier achter de bewoners en neemt deze problematiek zeer serieus. Immers - hier wordt met gemeenschapsgeld een prestigieus plan gerealiseerd, maar wordt volledig voorbij gegaan aan de veiligheid.

En wat had de aanwezige ambtenaar op dit alles te zeggen? Niets. Helemaal niets. O ja - we kunnen een app downloaden, waarmee we misstanden in de buitenruimte door kunnen geven.

Zo eenvoudig is de wereld.

Joep Stienen
Redactie SP Eindhoven

U bent hier