h

Nieuwe insteek kerngroepbijeenkomst succes

8 juni 2012

Nieuwe insteek kerngroepbijeenkomst succes

Overleg- en discussiemomenten met en tussen actieve leden zijn binnen onze afdeling heel belangrijk. Een zo’n moment is de bijeenkomst van de kerngroep, de groep van actieve leden. Tijdens de bijeenkomst van afgelopen woensdagavond hebben we een nieuwe insteek gemaakt.

Het geheim van een goed overleg is dat er voor ieder lid wat wils moet zijn. En dat is niet eenvoudig. In de vorige bijeenkomst werd voorgesteld om niet alleen terug en vooruit te kijken naar het SP werk, maar om ook gezamenlijk een artikel te bespreken uit de Tribune, het SP maandblad.

Eén van de leden had een artikel uitgezocht en voorbereid om de eerste discussie erover te starten. De nieuwe insteek is leerzaam: je leert je punt te maken, je merkt dat mensen op verschillende manieren met de SP bezig is en het belangrijkste de kernwaarde van de SP (gelijkheid, menselijke waardigheid en solidariteit) komen regelmatig ter spraken. Na afloop bleek iedereen van mening dat het artikel zijn nut had bewezen.

De kerngroep in overleg
De kerngroep in overleg

Deze aanpak beviel zo goed dat er werd besloten om bij de volgende bijeenkomst weer een artikel bespreken. Op deze manier denken we dat deze avonden een nuttigere tijdsinvestering zijn en we veel van elkaar kunnen leren.

Wil je hiervoor een uitnodiging ontvangen, mail dan naar eindhoven@sp.nl.

Anke van Hest
Afdelingsvoorzitter SP Eindhoven

U bent hier