h

De SP Hulpdienst helpt

16 juni 2012

De SP Hulpdienst helpt

Op 4 juni kwam er bij de hulpdienst van de Eindhovense SP een telefoontje binnen van een mevrouw die klaagde over de slechte staat van het pad Mariënhage langs de Dommel bij het Augustijnenklooster.

Ze is visueel gehandicapt en het pad was in een dermate slechte staat, zodat het begaan van dit pad steeds meer weg had van een 'survival' tocht. Het pad is onderdeel van een wandelroute en vormde al lange tijd een gevaar.

De laatste hand aan het vernieuwde pad
De laatste hand aan het vernieuwde pad

De mevrouw had al diverse keren contact op genomen met de gemeente maar kreeg telkens een ontwijkend antwoord. Zij wist dat verder contact zinloos was en zocht contact met de SP Hulpdienst.

De vrijwilligers van de Hulpdienst hadden wel luisterend oor stuurde het probleem door naar de gemeenteraadsleden van de SP. Raadslid Jan van Erp stelde op 5 juni een rondvraag (pdf-file) op voor de raadscommissie Ruimte en Vastgoed van donderdag 14 juni.

Het is een mooi glad pad geworden
Het is een mooi glad pad geworden

Verheugd antwoordde wethouder Schreurs (D66) op de rondvraag op 14 juni dat de werkzaamheden inmiddels gestart waren. Het pad ligt er nu weer mooi glad bij. Maar of dit zonder rondvraag ook was gebeurd...

Ernest Maas
Redactie SP Eindhoven

U bent hier