h

SP wil dat de Bakkerstraat en omgeving opgekrikt wordt

23 maart 2010

SP wil dat de Bakkerstraat en omgeving opgekrikt wordt

Zaterdagmiddag 20 maart heeft stichting Huurdersorganisatie Bakkesraat e.o. (Gildewijk, Oud Woensel) haar “Buurtsalon” geopend: een ontmoetingsruimte die ze deelt met onder andere de gemeente en de woningcorporaties Trudo en Wooninc.

De openingshandeling bestond eruit dat de genodigden, waaronder SP-raadslid Jan van Erp op de muur van de ontmoetingsruimte hun handtekening zetten voor het opkrikken van de buurt.

Bewoonster geeft aan raadsleden rondleiding in haar huis
Bewoonster geeft aan raadsleden rondleiding in haar huis / Foto: Johan Plateijn

De buurt die bekend staat als een gezellig “tuindorp”-buurtje staat tot ongenoegen van veel bewoners op de nominatie om in 2014 gesloopt te worden. Ook volgens de SP is dat nergens voor nodig: de woningen zijn heel betaalbaar, monumentaal en technisch in goede staat.

Volgens de huurdersorganisatie vindt verhuurder Wooninc de woningen “niet meer van deze tijd” omdat ze klein zijn. Onzin, vinden veel bewoners die de woningen uitstekend geschikt vinden voor één- en tweepersoonshuishoudens waarvan er “deze tijd” juist steeds meer van zijn.

Op de Powerpoint –presentatie over de opknapactie van de plantsoenen was ook een foto te zien van de eveneens aanwezige wethouder Fiers, die druk aan het sjouwen was met een kruiwagen. De buurt mag hopen dat Fiers nu al haar kruiwagens in gaat zetten om Wooninc van haar sloopvoornemen af te helpen.

Jan van Erp
Raadslid SP Eindhoven

U bent hier