h

Laatste raadsvergadering

6 maart 2010

Laatste raadsvergadering

Vier maart vond de laatste raadsvergadering in de oude samenstelling plaats. Een beetje vreemd, maar wel goed voor mij. Ik heb er tenslotte voor gekozen om niet meer verkiesbaar te zijn. Maar ook met een grote nieuwsgierigheid, hoe verder? Je weet wat je hebt en niet wat je krijgt.

Ik in mijn laatste vergadering heb ik nog een mooi resultaat kunnen boeken. Zo heb ik namens de SP mogen pleiten voor een verbod van reclame-borden op het trottoir. Helaas is mijn amendement niet aangenomen. We hebben wel weer aandacht kunnen geven aan een probleem waar veel mensen last van hebben in hun dagelijks leven. Met een rolstoel of rollator is het gevaarlijk om te gaan winkelen vanwege deze reclameuitingen, omdat je gewoonweg niet op het trottoir kunt lopen.

De oud fractie- en de commissieleden
De oud fractie- en de commissieleden / Foto: Anke van Hest

Wel is het gelukt om in het Genneper Parken het realiseren van een Hockey Stadion voorlopig tegen te houden. De SP vond het stadion overbodig omdat Tilburg en Den Bosch eenzelfde ambitie hebben waardoor een Eindhovense stadion overbodig is. In deze visie wordt de SP gesteund door de hockeybond. Daarnaast past een dergelijk project niet in het huidige financiële klimaat. Hoewel ons amendement is verworpen is het amendement van de PvdA wel aangenomen. Hierin werd ook voorgesteld om af te zien van een Hockey Stadion totdat er een initiatief komt om het, in combinatie met externe (anders dan belastinggelden) middelen, alsnog te realiseren. Ik denk dat we daar nu een sportpark kunnen krijgen waar breedtesport centraal staat. Met veel groen en ruimte voor een sporthogeschool.

Dit zijn twee voorbeelden van dingen die je in een raad kunt bereiken. De één groot, het ging over 13 miljoen euro, de ander klein. Immers het weren reclame-uitingen op het trottoir is eigenlijk een kwestie van fatsoen. De afgelopen vier jaar hebben we als SP in de raad veel voor elkaar gekregen! Dit is pas een goede reden om echt trots te zijn op de SP. Ik ben trots dat ik raadslid mocht zijn voor deze partij.

Ik ga een warm nest verlaten, waarin plek was om discussiëren, vechten, lachen, huilen en bewonderen. Ik wil al mijn collega's raadsleden, de volgers en onze wethouder bedanken. Ook wil ik al die mensen bedanken die mij en mijn SP collega’s het vertrouwen hebben gegeven om dit werk te kunnen doen.

Op dinsdag 9 maart om 16.00 uur neem ik samen met andere raadscollega's afscheid van de raad. Iedereen is hierbij welkom.

Carin van den Crommert
Raadslid

U bent hier