h

SP vindt ondersteuning in Achtse Barrier voor Eindhoven Airport – manifest

21 maart 2009

SP vindt ondersteuning in Achtse Barrier voor Eindhoven Airport – manifest

Op zaterdagmorgen 21 maart heeft een ploeg van acht SP-ers deur – aan – deur gewerkt in de Noordwesthoek van de Achtse Barrier om ondersteuning te vinden voor het manifest “De 10 geboden voor Eindhoven Airport”.

Daarbij overigens gehinderd door het mooie weer, waardoor erg veel mensen niet thuis waren. Aan de andere kant maakte het de sfeer wel aangenaam.

Grofweg 10% van de huishoudens doet meteen mee. Dat leverde 33 meteen ingevulde adhesiebetuigingen op. Het grootste deel wil de tekst eerst bestuderen. Daarvan zal een deel alsnog op de site of via het antwoordstrookje reageren.

Economische argumenten overschat
Niet iedereen doet mee. Voorzover daarvoor een reden opgegeven wordt, betreft dat meestal economische argumenten. Men verwacht soms erg veel economische voordelen van het vliegveld.

Dat zal echter tegenvallen. Uit het Decisiorapport, dat ten grondslag ligt aan de Alderstafel, blijkt dat 35.000 naar Eindhoven uitgeplaatste vakantievluchten in de provincie Brabant leiden tot ongeveer 400 extra laaggeschoolde banen. Dat is niet niks, maar ook niet alles, zeker niet afgezet tegen de tientallen miljoenen die de hele operatie zou kosten.

Een verband tussen de concurrentiepositie van de regio en de groei van het vliegveld met 35.000 vakantievluchten valt niet hard te maken.

Bernard Gerard
SP raadslid

De 10 geboden voor Eindhoven Airport

U bent hier