h

Interessante ledenavond over Europese parlement

25 januari 2009

Interessante ledenavond over Europese parlement

Op 21 januari heeft SP afdeling Eindhoven een ledenavond georganiseerd. Het concept verkiezingsprogramma voor het Europees Parlement, 'Een beter Europa begint in Nederland', en de kandidatenlijst zijn besproken.

Er waren 14 leden aanwezig. Voorzitter van SP Eindhoven, Marijke Kamphorst, heeft de avond voorgezeten en probeerde het kort en krachtig te houden zodat het tempo hoog bleef.

SP leden tijdens de algemene ledenvergadering
SP leden tijdens de algemene ledenvergadering / Foto: Anke van Hest

Verschillende vragen konden soms meteen beantwoord worden door een van de aanwezigen. Aan de hand van voorbeelden werd aan elkaar duidelijk gemaakt hoe men de tekst kon interpreteren. Hier en daar was het concept niet duidelijk genoeg. Eén van de aanwezige mensen vond dit zo ernstig dat zij opmerkte: "Het is echt niet duidelijk genoeg, hier is zelfs de VVD het mee eens!". Belangrijke vragen en op- en aanmerkingen zijn opgeschreven en worden doorgespeeld aan de partijraad.

er was geregeld een wakkere opmerking
Er was geregeld een wakkere opmerking / Foto: Anke van Hest

Ondanks de 'droge' inhoud was de avond absoluut niet saai. Als welkome afwisseling was er geregeld een wakkere opmerking of een luchtige kwinkslag van de een of ander. Het resultaat was dat iemand na afloop opmerkte: "Ik heb geen spijt dat ik gekomen ben want het was best gezellig!". Als laatste werd de kandidatenlijst goedgekeurd waarna degene die zin had met een drankje informeel kon napraten.

Anke van Hest

U bent hier