h

SP steekt de buschauffeurs een hart onder de riem!

25 mei 2008

SP steekt de buschauffeurs een hart onder de riem!

Op donderdag 22 mei was de SP ’s middags voor de tweede keer aanwezig bij de busstaking op het station in Eindhoven. We hebben folders uitgedeeld en met de chauffeurs en passagiers gepraat.

De chauffeurs waren blij dat de SP er voor de tweede keer was. Ze herkenden ons van de week ervoor.

herkenning bij de chauffeurs

Bij de buschauffeurs is sprake van een grote stakingsbereidheid; volgens stakingsleiders Rein Snijder en Peter Krom heeft 90 tot 95 % van de chauffeurs zich als staker laten registeren. De stakers zijn zich er goed van bewust dat dit een politiek spel is dat gaat over hun banen en inkomen. Er is een tekort aan personeel en aan het einde van dit jaar willen de stakers 80 mensen meer in dienst hebben.

Pietje van Eeden vertelt dat in december de schoonste bussen van Europa in ons Eindhoven en omstreken gaan rijden. Trots als hij is op zijn werk, moet hij nu staken en dat is niet echt leuk. Het viel op dat de chauffeurs gedreven zijn in hun mooie beroep, dat merkte je aan de manier van vertellen. De stakers vonden het prachtig dat de SP hen ondersteunt.

stakende chauffeurs

De reizigers waren over het algemeen begripvol. Er werd wel gemopperd dat het steeds weer deze groep betrof, maar als je vertelde dat we dat ook voor hun baan zouden doen was er veel begrip. Het mopperen viel dus mee.

Een scholier van buiten de stad vertelde dat het hem erg hard trof. Hij moest slechts één uur op school zijn voor een examen en zat daarna de hele dag in de stad met weinig geld. Hij vond het erg vervelend en baalde als een stekker.

U bent hier