h

Gemeentelijke website is werk in uitvoering en uw hond poept zwart

20 mei 2008

Gemeentelijke website is werk in uitvoering en uw hond poept zwart

Enkele maanden geleden stelde SP-raadslid Bernard Gerard raadsvragen over de toegankelijkheid en de actualiteit van informatie op de Eindhovense website, www.eindhoven.nl. De zoekfunctie bleek niet te voldoen en van bijvoorbeeld de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening, was geen recente versie te vinden. In haar antwoord erkent het college dat de zoekfunctie inderdaad niet voldoet. Er wordt echter hard aan gewerkt.

gevonden, of toch niet

'De door de heer Gerard genoemde tekortkomingen waren voor de webredactie enkele maanden geleden aanleiding te starten met een verbeteringstraject. De beschikbare personele capaciteit voor het web vereist echter prioritering en dus ging de algehele vernieuwing van www.eindhoven.nl ten behoeve van het programma Dienstverlening voor. Overigens is de hoge ranking van de gemeentelijke website gebaseerd op het feit dat er veel wél goed gaat met de website. Inmiddels wordt er gewerkt aan een sterk verbeterde zoekfunctie waarbij inderdaad gezocht kan worden op datum en bijvoorbeeld alle nieuwsberichten in het archief eruit gefilterd kunnen worden'.

www.eindhoven.nl

De zaak kwam aan het rollen toen een medewerker van de Publiciteitswerkgroep van de SP een artikel wilde schrijven over het nieuwe hondenpoepbeleid van de gemeente, vastgesteld in november 2007. De verordening met die nieuwe beleid bleek onvindbaar op de gemeentelijke websites. Hierop vroeg Bernard Gerard of het College 'het baasje dat zijn hond illegaal laat poepen (de zogenaamde zwarte poeper) nu strafbaar is'.

'Abusievelijk is niet de laatste integrale versie van de APV ver­meld', geeft het College toe. 'Deze omissie is inmiddels hersteld'. Dit is slechts ten dele waar. Bij het intypen van de term 'APV' in het zoekvenster van de gemeentelijke website verzandt de burger nog steeds in een bonte verzameling van losse paragrafen uit de APV. De zoekterm 'APV 2008' genereert wel het gewenste resultaat: de complete APV die vandaag de dag geldt. En hoe zit het nu met het zwartpoepen? Daar geeft het College ook antwoord op: 'Met ingang van 20 november 2007 is het verboden om honden op de weg te laten poepen en wanneer dit toch gebeurt is dit strafbaar'. Het is maar dat u het weet...

Rob de Kruif

U bent hier