h

VAN LUMEN VOLUME!: Sakkers viert Carnaval

10 februari 2005

VAN LUMEN VOLUME!: Sakkers viert Carnaval

Het stond in de krant en een boze mevrouw schreef ons er een kwaaie brief over: burger-meester Sakkers had ter gelegenheid van de Carnaval een CD opgenomen en zich als de Veredelde Heer van Lumen Volume in het pak gehesen op gemeentekosten. Dat riep om rollende koppen, vond de mevrouw.

Gered door de bel
Nu was de burgermeester "gered door de bel", aldus carnavalsjournalist Hans Matheeuwsen van het ED. Het Carnavalsgenootschap Mille Fleurs bood aan pak en CD te betalen. Waarna Kerkwijk van Groen Links, die vragen had willen stellen, die terugtrok maar wel bekend gemaakt had dat hij ze had willen stellen, wat hem op zijn beurt op kwade brieven van verwoede carnavalsvierders kwam te staan.
SP-raadslid B.Gerard (die overigens de escapades van Kerkwijk niet meegekregen had) vond het ook vragen waard in de raadsvergadering, en die gingen wel door. Sakkers zou wel chagrijnig zijn, dacht Gerard, maar dat moest dan maar. Het bleek dus anders als in de krant stond (wat wel vaker zo is), en ook anders als Gerard inschatte (wat overigens ook vaker voorkomt). Sakkers was niet chagrijnig, nee, Sakkers vond de vragen prachtig. Hij ging er eens goed voor staan en vertelde vol trots hoe hij voor 5000 Euro tot in Bussum en Hilversum toe Eindhoven ge-promoted had met teksten over Brainport, het Evoluon, en de lichtstad. De media-exposure was zijn geld meer dan waard! Een en ander was het stralende gevolg van een in het diepste geheim bedachte strategie. En de mensen, die vonden het prachtig!

Het aanbod van het Genootschap der Duizend Bloemen was dan ook onder uitbundige dank-zegging afgewezen, want betaling uit het Stadspromotiebudget was volledig legitiem, aldus Sakkers. Het vieren van carnaval was dan ook een "aangenaam, maar inspannend deel van zijn werk" sloot Sakkers af vanachter de katheder. En of Gerard verder nog vragen had?

Die had Gerard niet. De zaak was volstrekt duidelijk. Gerard heeft wel meningen, onder andere over stadspromotie. De SP heeft al enkele keren voorgesteld om daarop een paar ton te bezuinigen. Een grote meerderheid van de Raad echter denkt daar anders over. Het optreden van Sakkers is daarom inderdaad legitiem, meent de SP. Hij heeft zeer kosteneffectief een stuk gemeentebeleid uitgevoerd. Dat neemt niet weg dat stadspromotie een van de onderwer-pen is, waarop de SP en VVD-er Sakkers van mening verschillen. Zo ook over het Evoluon (de SP ziet niet in hoe dat op een aanvaardbare manier kan worden heropend, behalve als casino maar daar zijn al drie andere partijen voor in de markt), zo ook over het aanlichten van diverse punten van Eindhoven, zo ook over de nieuwe autoweg die Sakkers als een onmisbaar bloedvat ziet voor Brainport Eindhoven.

Het optreden van de Veredelde Heer van Lumen Volume zal in de komende jaren uitgebouwd worden, aldus Sakkers.

U bent hier