h

Nieuws, september 2018

28 september 2018

SP steunt personeel Ryanair.

Foto: Jannie Visscher

Vrijdag 28 september kwam SP Tweede Kamerlid Cem Lacin naar Eindhoven om de stakende medewerkers van Ryanair een hart onder de riem te steken. Het personeel van Ryanair krijgt weinig betaald en heeft zeer onzekere contracten. De stakers strijden voor rechtvaardigheid: fatsoenlijke contracten en een eerlijke beloning. Ryanair lokt passagiers met goedkope tickets terwijl de piloten en het cabinepersoneel de prijs betalen. Dat is onrechtvaardig.

Lees verder
26 september 2018

Jongensprostitutie in Eindhoven

Op woensdag 19 september was de SP aanwezig bij een informatieavond over jongensprostitutie. Bestaat er zoiets als jongensprostitutie, hoor ik u denken? Jazeker, het blijkt zelfs een groot probleem waarbij de onbekendheid misschien wel het grootste probleem vormt.

Lees verder
18 september 2018

Tijd voor RECHTVAARDIGHEID

Foto: Jannie Visscher

De crisis is voorbij maar daar profiteert lang niet iedereen van. Degenen die het meeste verdienen betalen minder belasting en degenen die het minst verdienen juist meer. De lonen stijgen nauwelijks, terwijl winst en vermogen juist een enorme groei laten zien. Geld levert steeds meer geld op en werken loont steeds minder. Het toppunt is wel het voornemen van premier Rutte om de dividendbelasting af te schaffen. Dat betekent twee miljard euro voordeel voor buitenlandse investeerders die door ons als Nederlanders, opgebracht moet worden. En dat terwijl de mensen die het werk doen in het onderwijs, de zorg, bij de politie en de fabrieken en bedrijven, keihard moeten knokken voor een goede CAO.

Lees verder
17 september 2018

Anafalbetisme in Eindhoven

Foto: Janet en Janneke van Ster College en Birgit van SP Eindhoven

Wat gaat het toch goed met onze economie de laatste tijd en wat is Eindhoven toch booming. We leven in een tijd waarin veel mogelijk is en veel mensen bezig zijn om alles uit het leven te halen. Wie verwacht er dan dat 10% van de Eindhovenaren analfabeet of laaggeletterd is? Dat zijn meer dan 20.000 mensen! Mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven en daarom vaak niet volledig mee kunnen in onze snel ontwikkelende en veranderende maatschappij. Een maatschappij waarin door velen wordt gestreefd naar inclusiviteit.

Lees verder
8 september 2018

CIRCULAIR ONDERNEMEN, 11 SEPTEMBER VAN 14:00 U TOT 17:30 U IN HET TECHNIEKHUYS De Run 4250, VELDHOVEN (TOEGANG GRATIS)

De organisatoren -een initiatief van MVO NL- in samenwerking met DOE, MKB Eindhoven, SP en de TU/e willen ondernemers inspireren tot duurzaam ondernemen met praktische voorbeelden uit de praktijk. Aan bod komen onder meer de modulaire bouwstenen BB Bricks, circulaire dakbedekking en het hergebruik van elektronica en kleding.

Lees verder

Pagina's

U bent hier