h

SUPERZATERDAG

13 mei 2017

SUPERZATERDAG

Voor de SP is het een beproefde werkwijze om zelf onderzoek te verrichten alvorens een raadsbesluit te nemen. “Eerst op straat en dan in de Raad,” zeggen we bij de SP.  Vandaag deden we dat weer.

Foto: Frans Lammerts
Foto: Frans Lammerts

Foto: Frans Lammerts

 

Zaterdag trok SP Nuenen samen met vrijwilligers uit Helmond, Eindhoven, Oirschot en Boxtel de wijk in om aan bewoners hun mening te vragen over de gemeentelijke herindeling. Op de woensdag ervoor hebben we in de wijk tussen de Barisakker en de Klamperlaan huis-aan-huis 280 enquêtes verspreid. Vandaag worden die weer opgehaald. De enquête inventariseert niet alleen welke gemeente men de beste fusiepartner vindt, maar ook aan welke onderwerpen men bij fusie aandacht moet besteden. Het leverde vele interessante gesprekken op.

Foto: Bas Smouter

De actie wordt zeer gewaardeerd. Sommige bewoners die niet thuis zijn, hebben de ingevulde enquête uit hun brievenbus hangen of, in een enkel geval, opgerold met een elastiekje aan de deurknop bevestigd.

 

 

In juli moet de gemeenteraad een besluit nemen over wie de fusiepartner van Nuenen zou moeten worden. Voorafgaand daaraan wil de SP in nog meer wijken onderzoek doen. Daarom vertellen we nu nog even niets over de uitslag om de inwoners die nog bevraagd worden niet te beïnvloeden.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier