h

Nieuws, november 2015

4 november 2015

Samenvatting begroting 2016 volgens SP

Foto: SP

Op dinsdag 3 november werd in de Eindhovense gemeenteraad de begroting voor de jaren 2016 en verder besproken. De begroting is sluitend, en dat is heel belangrijk voor de SP. Daarbij is het gelijkertijd jammer dat we nog geen zicht op de werkelijke cijfers over 2016 hebben. Het is lastig om nu keuzes te maken als we nog niet precies weten wat het kost en opbrengt. Vandaar dat we mee gaan met het idee om begin volgend jaar een tussenbegroting op te laten stellen, nadat er meer inzicht is in de kosten van de zorg, IHP, en sport. De twee snelheden zoals we die in het coalitie akkoord hebben benoemd, komen ook terug in deze begroting. Denk aan de focus die er is op Eindhoven als grote speler op het gebied van techniek, design en kennis aan de ene kant, maar ook de focus van Eindhoven op het tegengaan van armoede aan de andere kant. Daar zijn we als SP trots op.

Lees verder
4 november 2015

Motie SP: 'Maak haast met ombudsman' omarmd door wethouder

De SP heeft in het coalitieakkoord afgesproken, dat er een ombudsman voor zorg en welzijn zou komen. De SP pleit al langer voor een ombudsman in het sociaal domein. Deze ombudsman is hard nodig. Dat bleek ook weer uit het onderzoeksrapport 'Menselijke maat in de zorg?' dat de SP op 13 oktober presenteerde. Dit rapport stond in het teken van de gevolgen van de decentralisatie in de zorg. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen bang zijn om hun klachten over zorg te uiten. De ombudsman kan klachten van mensen onafhankelijk behandelen en beoordelen, en de gemeente advies geven over het beleid in de zorg en welzijn.

Lees verder
2 november 2015

Staatssecretaris Mansveld neemt nog even slecht besluit voor omwonenden Eindhoven Airport

Het moet zo ongeveer haar laatste politieke besluit geweest zijn, voor het Fyra-monster een eind maakte aan haar politieke carrière. Voor die tijd nam (nu ex)staatssecretaris Mansveld nog even een besluit over Eindhoven Airport. 'Eindhoven Airport moet blijven groeien', aldus Mansveld. Het is een slecht besluit, dat vooral de belangen van de luchtvaart en niet de belangen van de omwonenden dient.

Lees verder

U bent hier