h

Nieuws, oktober 2015

26 oktober 2015

'Rampenbestrijding op industrieterreinen middels Parkmanagement'

Foto: SP

Eindhoven kent veel bedrijfslocaties. Een aantal daarvan geeft ruimte aan zware bedrijvigheid, zoals De Kade, De Hurk-Croy en GDC Noord. Zowel De Kade als De Hurk-Croy worden omringd door woonwijken. Een milieuramp, een brand, een catastrofe met menselijke slachtoffers of met grote financiële gevolgen ligt altijd op de loer.

Lees verder
14 oktober 2015

Motie tegen TTIP aangenomen door Eindhovense gemeenteraad

SP Eindhoven heeft heeft een motie ingediend in de Eindhovense gemeenteraad om Eindhoven TTIP-Vrij te houden. Afgelopen zaterdag er waren veel anti-TTIP demonstraties in de verschillende Europese steden. Bij ons in het land in Amsterdam waren duizenden mensen op straat actie aan het voeren tegen de handelsverdrag TTIP. Vertegenwoordigers op alle beleidsniveaus, MKB, maatschappelijke organisaties en de burgers zijn van deelname aan het debat over TTIP uitgesloten. 

Lees verder
12 oktober 2015

SP Eindhoven presenteert rapport: Menselijke maat in de zorg?

Foto: Sas Schilten

SP Eindhoven presenteerde op 13 oktober 2015 het rapport 'Menselijke Maat in de Zorg?' met ervaringen uit de zorg uit regio Eindhoven. In het rapport staan voorbeelden van hoe slecht het soms gesteld is met de zorg. De belangrijkste conclusie: Het is niet menselijk meer! Binnen de zorg in het algemeen lijkt weinig oog meer voor de menselijke maat. Continuïteit van zorg, maar ook kwaliteit van leven lijken uit het oog verloren. We hopen van harte dat dit rapport bijdraagt aan een ommekeer in de zorg in Eindhoven en omgeving. 

Lees verder
12 oktober 2015

Voorzichtig goed nieuws over IJssportcentrum

Foto: onbekend / www.ijssportcentrum.nl

Voorzichtig goed nieuws over het IJssportcentrum. Op vrijdag 16 oktober gaat gaat de ijsbaan open voor een nieuw seizoen. Met een actietarief voor een toegangskaartje kunnen mensen tot en met 3 januari 2016 voor 6 euro (in plaats van de normale 8 euro) naar binnen om te schaatsen. SP Wethouder Bianca van Kaathoven hoopt dat hierdoor meer mensen (kunnen) gaan schaatsen, waardoor het IJssportcentrum op een positieve manier het seizoen kan beginnen en schaatsen meer onder de aandacht komt. Dit presenteerde de wethouder afgelopen week in de commissievergadering, waar zij een samenvatting gaf van de inspanningen van afgelopen tijd.

Lees verder
5 oktober 2015

Gezamenlijk vervoer naar TTIP demonstratie 10 oktober Amsterdam

Er is op zaterdag 10 oktober een demonstratie tegen het Transatlantisch handelsverdrag TTIP. Dit verdrag gaat vooral over standaarden voor diverse materiële en immateriële zaken, zoals het arbeidsrecht, de omgang met gevaarlijke stoffen, het voorzorgsbeginsel, dierenwelzijn, antirookcampagnes en het boren naar schaliegas. Dit zijn slechts voorbeelden in een lange lijst.

Lees verder

U bent hier