h

Nieuws, juli 2014

21 juli 2014

ROOD Zomerschool 2014 was een succes

Welke jongere wil er nou vakantie? Een ROOD lid uit Eindhoven ging naar de jaarlijkse ROOD Zomerschool en vertelt hoe het was. 

Lees verder
11 juli 2014

Gemeenteraad besluit tot oprichting cultuurfonds met hulp bedrijfsleven

Op voorstel van de coalitie waarvan de SP deel uitmaakt heeft de raad besloten tot het oprichten van een cultuurraad, om de (mindere) middelen in de cultuursector beter in te kunnen zetten. In de vorm van een stichting gaan zij straks cultuurinitiatieven beoordelen, subsidies verdelen en ook nieuwe fondsen binnenhalen. De gemeenteraad houdt de touwtjes in handen door het vaststellen van de cultuurvisie en kaders.

Lees verder
7 juli 2014

SP komt op voor seksuele diversiteit op Roze Zaterdag

Op zaterdag 5 juli 2014 kleurde Eindhoven roze: het hele stadscentrum stond in het teken van Roze Zaterdag. Het was goed te merken dat diversiteit leeft in Eindhoven. Iedereen kon zichzelf zijn. Dat geeft een kleurrijke stad met gevarieerde activiteiten. Dat Roze Zaterdag naar Eindhoven is gekomen, is in Eindhoven mede te danken aan de SP.

Lees verder
4 juli 2014

Achtse Barier pleit voor beperkte opslag TAG bij Jansen Recycling Ekkersrijt

Leefbaarheidsteam Achtse Barier heeft bij Provincie Noord-Brabant gepleit om in de nu ter inzage liggende ontwerp-beschikking op te nemen dat de berg Teerhoudend Asfalt Granulaat die ligt opgeslagen bij Jansen Recycling op Industrieterrein Ekkersrijt niet veel verder meer mag aangroeien. De provincie is van plan toe te staan dat de berg TAG nog 3x zo groot mag worden terwijl het erop lijkt dat Jansen Recycling geen vergunning gaat krijgen voor verwerking van dit materiaal.

Lees verder
4 juli 2014

Milieudefensie meet luchtkwaliteit Eindhoven

Milieudefensie heeft op drie locaties in postcodegebied 5612 de luchtkwaliteit gemeten. Het eindoordeel is dat de lucht daar slechter dan gezond is en beter dan de wettelijke norm.

Lees verder
1 juli 2014

Lievendalers zetten massaal hun handtekening

Het Actiecomité Huuralarm reisde afgelopen zondag met vier man sterk naar Wijkgebouw De Lievendaal in het stadsdeel Strijp. Niet voor niets, want op deze gezellige rommelmarkt zetten meer dan 100 mensen hun handtekening voor de petitie Stop de Huurexplosie.

Lees verder

U bent hier