h

Nieuws, mei 2014

31 mei 2014

Stop de Huurexplosie, teken de petitie

Aanstaande dinsdag 3 juni is het Actiecomité Huuralarm Eindhoven te vinden op het 18 Septemberplein met de petitie ‘Stop de Huurexplosie’. Deze petitie is inmiddels door ruim 2500 mensen ondertekend en het worden er alleen maar meer. Teken ook!

Lees verder
22 mei 2014

SP verzilvert zetelwinst met collegedeelname

Onder het toeziend oog van landelijk partijsecretaris Hans van Heijningen ging maandagavond de algemene ledenvergadering van de Eindhovense SP akkoord met het concept-coalitieakkoord en de twee kandidaatswethouders. Hiermee werd deelname van de SP aan het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders van Eindhoven een feit.

Foto: Wouter van Noort

Lees verder
22 mei 2014

EUROPESE VERKIEZINGEN (VII): MEER INVLOED MET PARTIJLIDMAATSCHAP

Volgens het Documentatiecentrum voor Nederlandse Politieke Partijen van de Universiteit van Groningen, waren er op 1 januari 2014 308.846 mensen lid van een politieke partij. Dat is 2.43 procent van het stemgerechtigde deel van de Nederlandse bevolking (12.689.810 per 1 januari 2014, bron: DNPP)

Lees verder
21 mei 2014

EUROPESE VERKIEZINGEN (VI): NIET STEMMEN IS INSTEMMEN

Stemmen betekent letterlijk uw stem laten horen. In Nederland is stemmen een recht en niet een plicht, zoals bijvoorbeeld in België. Maar het is een illusie te denken dat u zich aan de Europese parlementsverkiezingen kunt onttrekken door niet of blanco te stemmen. In dat geval stem je in met de zetelverdeling die tot stand is gekomen door de keuzes van mensen die wél hebben gekozen.

Lees verder
20 mei 2014

EUROPESE VERKIEZINGEN (V): UW VOORKEURSTEM TELT OOK

De kandidatenlijst en de rangschikking van de kandidaten wordt door de algemene ledenvergadering van de partij vastgesteld[1]. Met deze rangschikking is vastgelegd wie er het eerste in Europees parlement terechtkomt. Het is echter ook mogelijk om met voorkeursstemmen in de raad te komen. Dat gaat echter niet zomaar.

Lees verder
19 mei 2014

EUROPESE VERKIEZINGEN (IV): TELT UW STEM?

U hebt zich ongetwijfeld wel eens afgevraagd wat de invloed is van uw ene stem bij de Europese parlementsverkiezingen. U bent tenslotte één van de grofweg 12.5 miljoen Nederlandse stemgerechtigden en één van de grofweg 400 miljoen stemgerechtigde inwoners van de Europese Unie. Ziet u uw stem nog ergens terug?

Lees verder

Pagina's

U bent hier