h

Kabaal voor het kanaal

15 september 2013

Kabaal voor het kanaal

Onderstaand ziet u een videoverslag van de actie Kabaal voor het kanaal die gehouden werd op zondag 8 september. Het verslag is gemaakt door  de Lokale Omroep Nuenen en is gepubliceerd op Youtube.

De Ruit: Dat gaat over de plannen om de 'ruit om Eindhoven' compleet te maken met een weg van Eindhoven naar Helmond door het mooie Dommeldal. Asfalt in plaats van natuurschoon en rust. Een onomkeerbaar besluit! Daar denk je wel tien keer over na voordat je het uitvoert!

SP Nuenen verzet zich met andere organisaties al langer tegen De Ruit. Ook SP Eindhoven en SP Helmond zien het hele project liever niet doorgaan. Nut en noodzaak van deze weg is niet aangetoond. Zeker na de aanpassingen aan de A2 is de verkeersdruk in deze regio al flink gewijzigd. Bovendien laten recente verkeerskundige prognoses zien dat het niet aannemelijk is dat in de toekomst het verkeersaanbod  zal toenemen.

Het enige argument dat voorstanders van de weg gebruiken is: "er wordt nu al zo lang over de weg gepraat, het moet er nu eindelijk maar eens van komen."

In een tijd waarin drastisch bezuinigd moet worden, is 800 miljoen uitgeven (met bovendien een open-eind-financiering!) aan een project  waarvan nut en noodzaak niet is aangetoond, niet alleen uiterst onverantwoord maar bovendien ook uiterst immoreel!

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier