h

Nieuws, augustus 2013

31 augustus 2013

Eindhovense winkeliers verdeeld over verruiming zondagopenstelling

Als je aan het einde van de avond over de zondagopenstelling van winkels in Eindhoven naar het turflijstje kijkt zou je bijna tot de conclusie komen dat het overgrote deel van de Eindhovense winkeliers meer koopzondagen willen.

Lees verder
29 augustus 2013

Openbare avond luchtkwaliteit

Zoals op deze site al eerder aangekondigd, zal er een openbare avond komen over de luchtkwaliteit in Eindhoven op donderdag 12 september. Inmiddels is de invulling van de avond bekend.

Lees verder
19 augustus 2013

Elke zondag de winkels open? Niet doen!

Dat is de uitkomst van een buurtonderzoek onder winkeliers in de Bergen. In deze wijk zijn vooral winkels van kleine ondernemers, die een gevarieerd aanbod hebben. Slechts 4% van de winkeliers is voor meer koopzondagen. Een groot deel van de huidige winkeliers doet nu al niet mee met de huidige 14 koopzondagen.

Lees verder
18 augustus 2013

Niet meer innovatief

Met één klap berooft wethouder Mary-Ann Schreurs (D66) de Eindhovenaren van hun favoriete borrelpraat. Afgelopen met de bulderlach over automatische parkeermachines voor fietsen, pleinen waarvan een kind kan zien dat ze niet kloppen, blopjes en blubjes, lekkende fietsenkelders, waterpartijen waarvan je het in je broek doet, innovatieve trappen die aan de Effenaar zijn geplakt, roestige kolommen voor de Piazza, een plein dat in een bos moet veranderen, een bordes voor de Catharinakerk dat helaas verkeerd is gelijmd, de opgraving van een deel van de binnenplaats van het klooster van de Augustijnen waar zogenaamd niets te vinden zou zijn, een amateuristisch stadslogo, en ga zo maar door.

Lees verder
13 augustus 2013

Kabaal voor het kanaal! Demonstratieve fietstocht in het kader van de actie: Stuit de Ruit

De actie tegen aanleg van de west- oost verbinding vanaf Son naar Beek en Donk, dwars door het Dommeldal, de Breugelse Beemden, Nuenens Broek, Achterbosch en de bezittingen van Brabants landschap Heerendonk en Ruweeuwsels. Ook het kanaal zelf, met zijn wonderschoon en druk fiets, skeeler en wandelpad, mag niet worden aangetast door een weg er vlak langs met alle verkeerslawaai en fijnstof van dien.

Lees verder
5 augustus 2013

SP-Statenfractie stuurt NS-directie open brief over onbekendheid Nachtnet

De SP-Statenfractie Noord-Brabant roept in bijgaande open brief de NS-directie op om meer promotie te maken voor het nachtnet. Vanaf begin juni werden de nachttreinen in het weekend weer ingezet.

Lees verder

U bent hier