h

Nieuws, januari 2013

31 januari 2013

Geen extra regels maken, als je ze toch niet handhaaft

Tijdens de discussie over de nieuwe drank en horecawet is de SP heel kritisch geweest over het voorstel van het college. Een aantal insprekers gaven het tijdens de raadscommissie vergadering al aan, op vragen van de SP; zonder handhaving hebben regels geen nut.

Lees verder
26 januari 2013

WeSP 25 januari 2013: Zorgen of Kansen?

Afgelopen vrijdag 25 januari 2013 is de eerste nieuwjaars-weSP, het politiek café onder leiding van Hans-Martin Don gehouden. Deze bijeenkomst en het debat stond in het teken van de AWBZ plannen van kabinet Rutte II en de lokale gevolgen daarvan voor Eindhoven.

Lees verder
24 januari 2013

Weer uitstel van veiliger Floraplein

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 22 januari had de SP wederom het Floraplein op de agenda gezet. Besproken werd het Meerjaren InvesteringsPlan 2013-2016 (MIP). Hierin staan de investeringen die de gemeente van plan is de komende jaren uit te voeren. Werd in een eerdere versie het Floraplein nog vermeld, in deze versie werd de investering er weer uit gehaald.

Lees verder
24 januari 2013

SP ondertekend actuele motie over zorgen Trudo

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 22 januari werd een actuele motie behandeld, waarin een aantal partijen hun zorgen uitspreken rond de aangekondigde ontslagen en stopzetten van bouwplannen bij Trudo. Met het medeondertekenen van deze motie wil de SP ook zijn zorg uitspreken over de belabberde uitwerking van het hoofdstuk Wonen uit het regeerakkoord Rutte 2.

Lees verder
18 januari 2013

Volgende stap in MER procedure Luchthavenbesluit vliegbasis Eindhoven

Het parlement heeft het advies van Alders over Eindhoven Airport omgezet in beleid. Met nogal wat vertraging door kabinetsperikelen wordt dit beleid nu omgezet in wetgeving, met als uiteindelijk product een Luchthavenbesluit en als voorwaarde daartoe een MER.

Lees verder
14 januari 2013

Snoeien, bezuinigen, kappen? Het liefst bij degene die zich niet kunnen verdedigen

Het dogma dat er bezuinigd moet worden en de heiligverklaring van Friedman's theorieën over de vrije markt lijken nu ook binnen bepaalde socialistische partijen steeds meer aan invloed te winnen. Het idee dat met de deelname van de PvdA in een regering het neo-liberale beleid sociaal zou worden kunnen we dan ook definitief naar het rijk der fabelen verwijzen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier