h

Nieuws, oktober 2012

30 oktober 2012

Maximuminkomens worden langzaam realiteit

We kenden al enige tijd de Balkenendenorm, waarbij het salaris van de minister-president beschouwd wordt als het hoogste inkomen in de publieke sector. Ambtenaren op ministeries zouden nooit meer mogen verdienen dan dit maximum. Dit is de eerste stap naar het invoeren van een maximuminkomen.

Lees verder
25 oktober 2012

Eigen schuld

We mogen in Nederland dan wel een steeds anti socialere samenleving krijgen – aan experts hebben we gelukkig geen gebrek. Zo ook niet toen de Stichting Restschuld het nieuws haalde. Nu zal ik de laatste zijn die zegt dat experts per definitie geen waarde hebben. Maar soms vraag ik me af aan welke kwalificaties je moet voldoen om expert te worden genoemd.

Lees verder
24 oktober 2012

Symposium Platform Duurzame Luchtvaart: vrij baan voor het vliegen, de rest moet wijken

Ik ben op 18 oktober 2012 eens een keer wezen kijken bij het Platform Duurzame Lucht-vaart (PDL). Dat Platform had een symposium georganiseerd “Duurzame luchtvaart, kan het?” Weinig verrassend was hierop het antwoord “ja”. Of dat echt zo is, is een tweede.

Lees verder
18 oktober 2012

Werkbezoek voedselbank

Woensdag 17 oktober was het de 'dag van de armoede'. De Eindhovense gemeenteraad vond, dat er meer aandacht aan deze dag besteed moet worden. Daarom werden er tegelijkertijd een aantal armoede gerelateerde werkbezoeken georganiseerd. Ik ging naar de Voedselbank.

Lees verder
18 oktober 2012

Jongeren en schulden

In het kader van 'Dag van de armoede', op woensdag 17 oktober, werden er voor de gemeenteraads- en commissieleden werkbezoeken georganiseerd bij verschillende welzijnsinstellingen. Zo ook bij jongerencentrum 'Dynamo' waar Marcel Lathouwers voor de SP aanwezig was.

Lees verder
12 oktober 2012

Nieuw fijn stof – meetsysteem in Eindhoven

Op 11 oktober 2012 werd een nieuw systeem om de luchtkwaliteit in Eindhoven te meten gepresenteerd, de ILM (Innovatief Lucht Meetsysteem) Eindhoven. Dat gebeurde door de organisatie AiREAS.

Lees verder

Pagina's

U bent hier