h

Tomaten in Nuenen

1 februari 2012

Tomaten in Nuenen

Plannen om de SP in Nuenen op de kaart te zetten beginnen nu echt vorm te krijgen. In november kwam een aantal Nuenense SP-leden voor het eerst bij elkaar. Maandag 30 januari werkten zij hun enthousiasme verder uit in concrete plannen.

Elf Nuenense SP-leden (de jongste een twintiger, de oudste bijna tachtig) waren maandagavond bijeen in café René aan de Parkstraat in Nuenen. Onder leiding van Miranda Verdouw, voorzitter en raadslid van SP Geldrop-Mierlo, spraken zij over de mogelijkheden om de SP in Nuenen op de kaart te zetten. De SP zit landelijk in de lift. Dat moet ook in Nuenen zichtbaar zijn, zo vond men unaniem. Het kostte dan ook niet veel moeite om een aantal plannen concreet vorm te geven.

Elf Nuenense SP leden bijeen
Elf Nuenense SP leden bijeen

Maar eerst deed Bas Smouter verslag van de cursus Actievoeren die op 14 januari in Utrecht gegeven werd. Het belangrijkste is samen te vatten met de steekwoorden: “met kleine groep kort voorbereiden; vlug tot actie overgaan; zoek de publiciteit!!; zorg voor follow-up.”

Miranda Verdouw vertelde vervolgens over de actie die SP Geldrop-Mierlo op 13 januari organiseerde. Het thema was: “Veiligheid in de wijk”. Diverse Geldropse instanties die met veiligheid te maken hebben, waren aanwezig. Nine Kooiman, Tweede Kamerlid van de SP, was deze dag bij hen op werkbezoek. Zij leidde de avond. Het was goed om te zien hoe SP Geldrop-Mierlo de bestuurders en bewoners bij elkaar aan tafel had gebracht. Dit was een mooi voorbeeld van een geslaagde lokale actie.

Maar nu Nuenen!
Tomatren in NuenenEén simpele, maar zeer doeltreffende, tip kwam al eerder die week van Piet Hooft van Huysduynen: “Laten we niet moeilijk doen, maar gewoon eerst beginnen om in onze eigen kennissenkring allemaal een paar leden aan te brengen!” Dat was meteen de eerste afspraak die werd gemaakt.

Ook werd afgesproken te onderzoeken hoe op korte termijn een Nuenense SP-hulpdienst kan worden opgestart. De SP is immers niet alleen een politieke spreekbuis, maar ook een club van gemotiveerde mensen die anderen met raad en daad terzijde staan. Wie wil praten over de inrichting van de samenleving, moet daar zelf wel middenin staan!

In maart gaat werkgroep Nuenen in het dorp op grote schaal de ZO-krant verspreiden met een inlegvel dat specifiek gericht is op de Nuenense situatie. In verband daarmee werden nog eens de thema’s doorgenomen die in Nuenen spelen.

Op 28 februari komt SP-werkgroep Nuenen weer bij elkaar. Wilt u hierbij aanwezig zijn, neem dan even contact op via nuenen@sp.nl.

Bas Smouter
SP werkgroep Nuenen

U bent hier